Marinerad lövbiff med limesås & stekt vitkål!
Godmorgon.


Tror jag börjar bli gammal, riktigt gammal. Lägger mig ta mig tusan tidigt även om helgerna nu. Klockan 22 var alla nerbäddade och lampan släckt positivt att man vaknar tidigt och känner sig utvilad, gilla på det.
Igår åt vi ett jättegott fredagsrecept som jag defentivit kommer göra om. Själva receptet var med fläskkarré fast det kommer jag inte ha nästa gång utan min rekommendation är lövbiff.
Recept
Fläskkarré / Lövbiff / Kyckling ( vilketsom )
2 msk sesamolja
1/2 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 solovitlök
Färsk ingefära
Torkad chili eller färsk
Vitkål
Rödkål
Jordnötter
1 burk cream fraish
1 lime
Salt och peppar.
- Strimla köttet och lägg i marinaden ett par timmar ( sesamolja, vatten, kycklingfond, vitlök, ingefära, chili, salt & peppar)
Blanda creme fraishen med skalet från en lime & pressa ut saften, salt och peppar.
-Stek köttet med marinaden ca 5 minuter. Strimla vitkål/rödkålen och stek i en annan stekpanna med smör salt och peppar. Blanda ihop allt innan servering och krossa över jordnötterna. Serveras med kall limesås.

Vitkål går lätt upp i min 10 i topp lista. Nyttig, god och går att använda till så mycket.
Fick en trevlig värdecheck från vår bank, Länsförsäkringar.

Guldkund och få ett paket kaffe och ett gott bröd.
Ikväll kommer våra fina vänner på middag känns som en evighet sedan vi sågs. Ska bli såååå mysigt. Jag håller på att spika menyn här måste handla, städa och hinna med ett pass på gymmet innan.
Solen skiner, klarblå himmel och man kan ju inte bli annat än lycklig!!!
Happy wknd my friends ×