Blomkålsgratäng!
Godmorgon!

Fick mig en välförtjänt sovmorgon idag och har fortfarande inte gått upp från sängen. Ligger här och dricker kaffe och tänkte tipsa om en riktigt god blomkålsgratäng som jag gjorde igår. Även de som var lite skeptiska mot blomkål tyckte de smakade prima!
Recept
2 st blomkålshuvud
Färska champinjoner
5 st schalottenlök
5 dl Cream fraiche
2 dl grädde
2 tsk sambal olek
3 msk tomatpure
Riven Prästost
Salt och svartpeppar.
-Koka blomkålen i ca 5 minuter i saltat vatten. Stek lök och svamp i smör.Häll på Cream fraiche, grädde, tomatpure och sambal olek. Salta och peppra efter tycke och smak. Häll av vattnet och salta blomkålen mycket. Lägg blomkålen i botten av en ugnsfast form. Häll över såsen och strö på osten. 200 grader i ca 15 minuter.
Vi åt en god ryggbiff med vitlökssmör till.

Kram