Rostad Aubergine med Permesanost!

Hej svejs!
Ännu en mycket njutbar middag ikväll. Jag har egentligen aldrig köpt eller trott att jag gillar Aubergine men my god så fel jag hade. Andreas var mycket skeptisk i början men även han blev positivt överraskad. 

Jag skivade auberginen i ca 1/2 cm tjocka skivor obs inte för tjocka skivor ringlade över olivolja salt och peppar. Sätt ugnen på 225 grader och lägg aubergine på bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 5 minuter.  Ta sedan ut och strö på Permesanost och låt gå i ugnen ca 15 min till. De är klara när de är Krispiga. Till detta serverades fläskkotletter i krämig sambal olek sås.


Recept
Fläskkotletter  (utan ben)
1/2 purjolök 
1 kruka färsk persilja
1 pressad vitlöksklyfta
3 dl grädde 
2 dl vatten 
2 tsk sambal olek 
3 msk kalvfond 
1 msk tamarisoja 
Salt och peppar.

-Stek fläskkotletterna i smör med salt och svartpeppar tills de har fin stektyta. Hacka purjolöken och klipp persiljan fint. Stek purjolök och persilja i smör pressa i en vitlöksklyfta. Häll på grädde, vatten, kalvfond, tamarisoja och sambal olek. Låt koka ihop en liten stund. Lägg ner fläskkotletterna i såsen och salta och peppra  ( ganska mycket salt ) låt puttra tills auberginen är färdig i ugnen. 

Serveras med en god sallad. 


(Recept från Veckansmiddag )
Otroligt god middag och jag skulle lätt kunna servera detta en lördagkväll.

Sitter just nu och slötitta på mästerkocken. Jag tycker egentligen det är roligare när alla uttagningar är färdiga. Typ 10 st kvar då sitter jag klistrad! Så nu får det blir ett par avsnitt Hem till gården istället :-)

Trevlig kväll 
X

Lisa
2016-01-13 @ 20:23:57
URL: http://lisoball.bloggplatsen.se

Jag tycker också det blir bättre å världsbra desto längre det går. Nu i början är det mest pinsamt. :P

Anonym
2016-01-13 @ 22:13:58

Måste absolut testa! Kanske på fredag...

Anonym
2016-01-14 @ 09:14:55

Testar ikväll! Kul!

Svar: smaklig spis!
Henrika Henningor




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

gourmettjej.blogg.se

Mitt liv och kärleken till livets goda!

RSS 2.0